Εμείς

              «Πάντα στο νου σου να ’χεις την Ιθάκη

              Το φθάσιμον εκεί είναι ο προορισμός σου»

                                                         (Κ. Π. Καβάφης)

 

Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, είναι ένα σύγχρονο ψυχοθεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο και αποτελείται από ομάδα επαγγελματιών συνεργατών με διάφορες ειδικότητες στον τομέα της ψυχικής υγείας. Ο κάθε συνεργάτης του κέντρου μας εξειδικεύεται σε περισσότερους από έναν τομείς ψυχικής υγείας όπως φαίνεται και στο βιογραφικό του σημείωμα, (π.χ., εξειδίκευση στη ψυχολογία και σε βασικές προσεγγίσεις ψυχοθεραπείας).

Στο κέντρο ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ο κάθε ειδικός εργάζεται με τους δικούς του πελάτες και η παραπομπή γίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του κάθε συνεργάτη, της ειδικότητάς του και πάντοτε σύμφωνα με το θέμα που απασχολεί τον ενδιαφερόμενο.

Μερικές από τις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που ακολουθούνται στο κέντρο μας είναι η Πελατοκεντρική, η Συστημική, η Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία, η Διαλεκτική- Συμπεριφορική θεραπεία, η  Τραυματοθεραπεία EMDR,  η Παιγνιοθεραπεία και άλλες. Επίσης ανάμεσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες του κέντρου μας συμπεριλαμβάνεται και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, το Life Coaching, το NLP Coaching (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), η Εκπαίδευση στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness), η Αυτογενής Εκπαίδευση Χαλάρωσης (Autogenic Relaxation Training) και η Διαχείριση Πόνου.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, (αξιολόγηση, διάγνωση, ψυχοεκπαίδευση, συμβουλευτική/θεραπεία και πρόληψη) καθώς και τα υπόλοιπα πρωτοποριακά προγράμματα που προσφέρουμε στο κέντρο «Για την Ιθάκη», αφορούν σ’ ενήλικες, ζευγάρια, γονείς καθώς και σε παιδιά κι εφήβους.

Το συμβουλευτικό και ψυχοθεραπευτικό κέντρο, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Λεμεσού κοντά στον κυκλικό κόμβο των δικαστηρίων. Διατίθεται επίσης θεραπεία online με συνεδρίες μέσω skype ως εναλλακτική λύση για φοιτητές, για άτομα που διαμένουν στο εξωτερικό και για όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.

Είναι φανερό ότι η επιλογή του ονόματος του κέντρου δεν είναι τυχαία. Ο Οδυσσέας κατά το ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα του Ιθάκη χρειάστηκε να υπερπηδήσει διάφορα εμπόδια μέχρι τελικά να καταφέρει να φτάσει εκεί πλουσιότερος σε γνώσεις και δεξιότητες.  Κι εδώ η θεραπεία παραλληλίζεται με ταξίδι, το ταξίδι προς την Ιθάκη του καθενός μας που δεν είναι άλλη από την Αυτογνωσία. Η αυτογνωσία με τη σειρά της μας οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση όπου τελικά μπορούμε να βρούμε την ψυχική ανακούφιση και την εσωτερική γαλήνη που χρειαζόμαστε.

 

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου

Διευθύντρια