Το Κέντρο μας

Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,  είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στην καρδιά της Λεμεσού, κοντά στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου δίπλα στο δικαστήριο Λεμεσού. Η εσωτερική διακόσμηση του Κέντρου είναι εμπνευσμένη από το γνωστό ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη» με θέμα την Οδύσσεια, εφ’ όσον η ψυχοθεραπεία ως ταξίδι προς την αυτογνωσία παραλληλίζεται με το ταξίδι του Οδυσσέα κατά το γυρισμό του στην πατρίδα του Ιθάκη.

Ο χώρος υποδοχής και αναμονής, συμβολίζει το ταξίδι γυρισμού του Οδυσσέα∙ τη θάλασσα, το καράβι του και τους ευνοϊκούς άνεμους. Στον τοίχο του καθιστικού ένα χειροποίητο έργο τέχνης της διευθύντριας του κέντρου κας Άνθιας Χ. θεοφίλου αναπαριστά το καράβι του Οδυσσέα και επάνω στα πανιά του θα βρείτε γραμμένο ολόκληρο το ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη» με προσομοίωση την αυθεντική χειρόγραφη έκδοση του ποιητή. Στην αίθουσα αναμονής οι επισκέπτες μας έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε με απαλή μουσική και τις γλυκές μυρωδιές από αρωματικά κεριά ή να παρακολουθήστε διάφορα αποσπάσματα από ενημερωτικές διαλέξεις μας σε διάφορα  θέματα ψυχολογίας και αυτογνωσίας. Ο χώρος υποδοχής διαμορφώνεται ανάλογα ώστε να φιλοξενήσει τις ομάδες αυτογνωσίας, τα βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια που διοργανώνουμε στο συμβουλευτικό και ψυχοθεραπευτικό μας κέντρο.

Στο κέντρο μας υπάρχουν επίσης τρία δωμάτια συνεδριών. Το δωμάτιο «Σειρήνες» συμβολίζει το ξεπέρασμα των εμποδίων κατά το ταξίδι αυτογνωσίας και πήρε το όνομά του από τις γνωστές σειρήνες που δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του Οδυσσέα κατά το ταξίδι του γυρισμού στην πατρίδα του Ιθάκη. Το δωμάτιο συνεδριών «Αθηνά» πήρε το όνομα του από την θεά της σοφίας Αθηνά, την προστάτιδα του Οδυσσέα που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον βοηθήσει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του. Τέλος, το δωμάτιο συνεδριών «Καλυψώ» αναφέρεται στη νεράιδα Καλυψώ που κράτησε τον Οδυσσέα στο νησί της, την Ωγυγία, και είναι ένας μικρός παράδεισος για τους νεαρούς μας επισκέπτες. Στα δωμάτια συνεδριών «Σειρήνες» και «Αθηνά» λαμβάνουν χώρο οι ατομικές συνεδρίες, οι συνεδρίες θεραπείας ζεύγους και οι οικογενειακές συνεδρίες και στο δωμάτιο «Καλυψώ» οι συνεδρίες παιδοψυχοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας.