Πρόγραμμα 8 Εβδομάδων Ανάπτυξης Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Που είναι βασισμένο;

Το πρόγραμμα αυτό είναι βασισμένο στη θεωρία και έρευνα του Δρ Τζον Κάμπατ-Ζίνν και προσφέρει μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά καταρτισμένη εκπαίδευση στις τεχνικές Ενσυνειδητότητας.

Εκπαίδευση:

Εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στην ικανότητα της επίγνωσης, δηλαδή στο να δίνουν προσοχή με διαύγεια στην παρούσα στιγμή. Μέσω διαφόρων ασκήσεων (διαλογισμού, συζητήσεων, yoga, γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας, θεραπείας αποδοχής και δέσμευσης) μας βοηθά να αυξήσουμε την αυτογνωσία, να βιώνουμε περισσότερη γαλήνη και πληρότητα αλλά και να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις διάφορες προκλήσεις της καθημερινότητας.

Η εκπαίδευση γίνεται σε μικρές ομάδες 6-10 ατόμων και αποτελείται από 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Το εγχειρίδιο πρακτικών που καλύπτει το πρόγραμμα περιλαμβάνει οδηγίες για πρακτική στο σπίτι με καθημερινές ασκήσεις. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μια ολόκληρη μέρα επιπλέον πρακτικής σε ησυχία (silent retreat) όπου εφαρμόζουμε καθοδηγούμενους διαλογισμούς και ασκήσεις. Η μέρα αυτή είναι μια αναζωογονητική εμπειρία που δημιουργεί χώρο και χρόνο για σιωπή και περισυλλογή έτσι ώστε να βιώσουμε απόλυτα την έννοια του “είμαι”.  Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν αν θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και να στηρίξουν την πρακτική τους μαζί μας σε μηνιαίες συναντήσεις, silent retreats, και άλλες δραστηριότητες.

Αποτελέσματα:

Αναρίθμητες ιατρικές και ψυχολογικές έρευνες από την δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής η οποία μέσα σε 8 εβδομάδες μπορεί να επιφέρει βελτίωση ακόμη και σε συγκεκριμένες εγκεφαλικές δομές.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος μας βοηθά:

  • να μειώσουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το άγχος
  • να μειώσουμε τα συμπτώματα κατάθλιψης
  • να διαχειριστούμε τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο
  • να αυξήσουμε την πνευματική μας διαύγεια και συγκέντρωση
  • να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας
  • να βελτιώσουμε την μνήμη και την ικανότητά μας για μελέτη
  • ν’ αυξήσουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη και δημιουργικότητα
  • ν’  αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία μας
  • να ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

 

“Ενσυνειδητότητα σημαίνει να είμαστε πλήρως αφυπνισμένοι στη ζωή μας. Σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε την ανυπέρβλητη ζωντάνια της κάθε στιγμής. Συνάμα αποκτούμε άμεση πρόσβαση στους αστείρευτους εσωτερικούς μας πόρους για γαλήνη, αλλαγή και ανάπτυξη.”

Δρ Τζον Κάμπατ-Ζίνν

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία, βελτίωση ψυχικής υγείας αλλά και για επαγγελματική ανάπτυξη.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.