Συμβουλευτική & Θεραπεία Εξαρτήσεων

Εξάρτηση είναι η οποιαδήποτε προβληματική σχέση που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ ενός ατόμου και μιας ουσίας (νόμιμης ή παράνομης), μιας συμπεριφοράς ή ενός άλλου ατόμου. Σε αυτό το σημείο παρόλο που το άτομο ίσως συνειδητοποιεί τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούνται σε διάφορους τομείς της ζωής του λόγω αυτής της σχέσης, αδυνατεί να την διακόψει.

Ένα άτομο μπορεί να απευθυνθεί στο κέντρο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, αν θέλει ν’ απαλλαγεί από:

  • Νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες (π.χ., κάπνισμα, αλκοόλ, ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια).
  • Παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες (π.χ., κάνναβη, κοκαΐνη, ηρωίνη, παραισθησιογόνα χάπια κ.α.).
  • Εξαρτητικές συμπεριφορές (π.χ., ενασχόληση με το τζόγο).
  • Εξαρτητικές σχέσεις.

Στόχος της θεραπείας είναι το άτομο να βρει ένα νέο τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από κάθε είδους εξάρτηση. Σκοπός μας θα είναι το άτομο ν’ αναπτύξει νέα ενδιαφέροντα, να μάθει ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα του με πιο υγιεινούς τρόπους, να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τους άλλους, να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, όπως επίσης και τον ελεύθερο του χρόνο.

Αν πιστεύετε ότι η σχέση σας με οποιαδήποτε ουσία, πρόσωπο, δραστηριότητα ή συμπεριφορά έχει γίνει προβληματική ή αν απλά ανησυχείτε για κάποιο άλλο πρόσωπο, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ΤΩΡΑ!